Örömmel mutatjuk be új kollegánkat, Dr. Merics Lajos senior ügyvédet, aki októbertől erősíti irodánk szakértő ügyvédekből álló csapatát.

Dr. Merics Lajos elsőként 2001-ben az angliai Wolverhampton Egyetemén, majd 2008-ban Németországban, a Göttingeni Egyetemen szerzett jogi diplomát. Magyarországon az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán szerezte meg a jogi doktorátust 2012-ben. Angliában a Wolverhamptoni Egyetemen, Németországban pedig a Frankfurti Legfelsőbb Bíróságon szakvizsgázott 2011-ben, Magyarországon 2015-ben a Magyar Ügyvédi Kamara szakvizsgabizottsága előtt tett sikeres jogi szakvizsgát. Szakterületei a versenyjog, a közbeszerzési jog, a társasági jog és a kereskedelmi jog. Anyanyelvi szinten beszél magyarul, németül és angolul, továbbá kitűnő kínai nyelvismerettel is rendelkezik.

Német és magyar ügyvédként is széles körű tapasztalatokat szerzett a versenyjog, a kereskedelmi- és társasági jog területén, vendégtanárként pedig német jogot oktatott Kínában, Nanjing egyetemének jogi karán. Magyarországon eddig két prominens ügyvédi irodában is dolgozott, főként versenyjogi és közbeszerzési jogi területen.

Hírek

Infó

Események