2019. október 4-6-án lezajlott a KRS Classic Days „Klasszikusok Földön, Vízen, Levegőben Siófokon” rendezvény. A nyitónapon a résztvevők egy pályaversennyel egybekötött vitorlázáson vettek részt Siófokon. A pályaversen győztese a Balaton legrégebbi, műemléki védettség alatt álló, 1896-ban épült hajója, a Kishamis lett.

A szombati napon az autósoké volt a főszerep. Itenerfüzetben megadott útvonalat kellett követniük a Somogyság változatos, csendes vidékein. Mindeközben különböző kvízkérdések, 1/100-as időmérő és egyéb trükkös feladatok nehezítették a szervezők a résztvevők dolgát. Pihenésre és művelődésre a lenyűgöző Hertelendy Kastélyban, a Rádpuszai Gasztrobirtokon és a somogyvári Szent László Emlékhelyen nyílott lehetőség. A túraversenyt egy díjátadóval egybekötött gálavacsora zárta, amelyen több kategóriában is nyertest hirdettek. A legnagyobb elismerést, az összetettben szerzett győzelemért szóló jutalmat Zsellér Gusztáv és csapata vehette át, akik egy gyönyörű 1972-ben gyártott Mercedessel vettek részt. Ezúton is gratulálunk!

A zárónap az élményautózásról és jó hangulatról szólt, a ragyogó őszi napsütésben, kompátkelést követően az északi part csodás tájait élvezhették résztvevőink. Az esemény záróakkordjához méltó helyszín volt a Keszthelyi Helikon Kastély, melynek udvarán nem kis feltünést keltettek a méltóságteljesen begördülő oldtimerek. Az ebéd és múzeumlátogatás után Csopak legszebb panorámájával rendelkező borbirtokán, a Szent Donát Kúriában zárult az esemény.

A résztvevőknek köszönjük, hogy megtisztelték rendezvényünket jelenlétükkel, akik pedig nem tudtak eljönni, jövőre még pótolhatják! :)

 

Fotó: Réti Gerzson Photography

        @retigerzsonphotography

Hírek

Infó

Események