Budapest Classic Grand Prix 2023

16. alkalommal került megrendezésre a Budapest Classic Grand Prix 2023. augusztus 27-én. A veterán autók hagyományőrző versenyét a KRS Ügyvédi Iroda idén is támogatta, sőt saját autót is indított rajta. A közel 100 autóból álló mezőny átvonult Budapesten, majd az érdeklődők Szentendrén, Esztergomban és Gödöllőn is megcsodálhatták a „guruló múzeumot”. A nagymúltú, rangos esemény a díjkiosztóval zárult, melyen irodánk külön díjai is kiosztásra kerültek a csapatverseny nyerteseinek.”

Közzétehető-e az adós neve az interneten?

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) tájékoztatót adott ki a lejárt lakbértartozással rendelkező természetes személyek adatainak internetes közzétételi gyakorlatáról. Bár az adatkezelő a jelen esetben egy önkormányzat, az ügy érdekes lehet bármely jogi személy vonatkozásában, aki az adósainak nevét az interneten publikálni szeretné, azt remélve, hogy ettől nagyobb lesz a fizetési hajlandóság. A tájékoztató hasznos információt ad továbbá arról, hogy miként kell a gyakorlatban a célhoz kötöttség elvét értelmezni.

Szerzői jogsértés vagy csak művészi szabadság? Az Andy Warhol vs Lynn Goldsmith ügy tanulságai

Bár Andy Warhol több, mint három évtizeddel ezelőtt elhunyt, mostanáig Amerika talán egyik legismertebb művészének tekinthető. Az USA Legfelsőbb Bíróságának döntése, mely az Andy Warhol szellemi örökségét kezelő Andy Warhol Alapítvány és egy ugyancsak prominens rock fotós, Lynn Goldsmith jogvitájában született Amerika határain túl, más bíróságok megközelítési módjára is hatással lehet.

Bizonyos Facebook-bejegyzések akár a munkaviszony megszüntetéséhez is vezethetnek

A Kúria egy közelmúltban közzétett határozatában rögzítette, hogy ha a közalkalmazott a Facebook-adatlapján feltünteti a munkáltatóját, azáltal személye közvetlenül összefüggésbe hozható a munkáltatójával, így közzétett posztjainak tartalma miatt a magatartása akár a munkáltatója jóhírnevének megsértésére is alkalmas lehet, ez a magatartás pedig megalapozhatja a jogviszony megszüntetését.

Mikor a házipénztár csak papíron van tele – avagy milyen elszámolási kötelezettség terheli az ügyvezetőt?

Az ítélőtábla döntése, mely a vezető tisztségviselők vagyonátadási kötelezettségével és annak elmulasztásának következményeivel foglalkozott, ismét megerősítette, hogy a vezető kártérítési felelősséggel tartozik, ha nem tud elszámolni a cég vagyonával.

Megszűnhet-e a munkaviszony munkahelyi átszervezés miatt?

A Kúria egy nemrégiben született döntésével elutasított egy felülvizsgálati kérelmet a munkaviszony megszüntetésére irányuló ügyben. Megállapította, hogy az elbocsátás jogszerűségét nem érinti, és nem minősül jogellenes joggyakorlatnak az, ha a munkáltató gazdaságossági szempontokra tekintettel nem munkaviszony, hanem egyéb jogviszony keretében kívánja egy feladat ellátását megvalósítani.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Publikációk csatornájára

Infó

Események