KRS Rendkívüli Hírmondó - FRISSÍTÉS! 2020. április 22.

A vészhelyzetre való tekintettel született 102/2020. (IV.10.) Korm. rendelet a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről számos könnyítést tartalmaz a cégügyekkel kapcsolatos döntéshozatali eljárások lebonyolítása tekintetében. A pontos részletszabályokat az alábbi kérdések mentén összesítettük.

Adójogi összefoglaló

A Kormány több, mint 20 ágazatban vezetett be egyes közterhek alóli mentességet, így például több ágazatban KATA-s vállalkozások mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól, illetve a szociális hozzájárulás és egyéb munkáltatói járulékok alól is számos vállalkozásnak biztosít mentességet vagy kedvezményt a Kormány. Adójogi összefoglaló táblázatunk ide kattintva érhető el.

Adatvédelem válsághelyzetben

A NAIH a témában egy állásfoglalást bocsátott ki, mely alapján az alapvető adatvédelmi elveket szem előtt tartva jogszerűen kezelhetőek bizonyos személyes illetve adott esetben különleges személyes adatok. Ehhez minden munkáltatónak először is javasolt írásbeli pandémiás/üzletmenet folytonossági cselekvési tervet készíteni. A NAIH tájékoztatására figyelemmel a leggyakoribb kérdésekre az alábbi válaszok adhatóak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Publikációk csatornájára

Hírek

Infó

Események